Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Verpleegkundig centralist Meldkamer Ambulancezorg


Ben je verpleegkundige en toe aan een andere werkomgeving waar je op een andere manier jouw kennis en kunde kan inzetten? Dan is dit jouw nieuwe baan! Samen met je collega’s ben je van cruciaal belang voor mensen die dringend hulp nodig hebben (24 - 36 uur per week). 
 

Wat ga je doen?

Verpleegkundig centralist zijn op de Meldkamer Noord-Holland is afwisselend en uitdagend; je weet namelijk nooit hoe je dag eruit ziet. Je ontvangt als eerste de 112 spoed en niet spoedmeldingen. Denk aan een burger die 112 belt vanwege een noodsituatie, maar je spreekt ook met huisartsen en andere zorgprofessionals uit een thuissituatie, ziekenhuizen en of andere instellingen. Met jouw stem en expertise maak je het verschil!

 • Op basis van de hulpvraag bepaal je de urgentie en de juiste inzet van hulp (ambulance, huisarts, GGZ, politie, brandweer).
 • Je bepaalt de prioriteit als er meerdere (complexe) hulpvragen tegelijk binnenkomen, alarmeert hulpverleners en bepaalt de inzet van hulpverleningsvoertuigen;
 • Je adviseert, informeert en instrueert hulpvragers, maar ook functionarissen van de GHOR;
 • Je coördineert en bewaakt de ambulanceparaatheid in ons verzorgingsgebied(met daarin een flink aantal veiligheidsgevoelige objecten/locaties), bij operationele acties en calamiteiten;
 • Je start opschalingsprocedures bij grootschalige incidenten en dreigende crisissituaties.
   
 • Hoe ziet je dag eruit op Meldkamer Noord-Holland Ambulancezorg?

Werken op de Meldkamer Noord-Holland

 

 

De mensen van de ambulance
Op de website van AmbulanceZorg Nederland wordt nog veel meer verteld over het vak van verpleegkundig centralist.
Klik hier om deze informatieve website te bezoeken.
 

Wie ben jij?

Iedere situatie is anders en vraagt om jouw deskundigheid, verantwoordelijkheid en inlevingsvermogen. Luisteren, doorvragen, overzicht houden en snel handelen past bij jou als persoon. Daarnaast verwachten we dat:

 • Je beschikt over een diploma Verpleegkunde en hebt HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent BIG geregistreerd;
 • Je hebt bij voorkeur werkervaring met spoedeisende medische hulpverlening, bijvoorbeeld op de ambulance, Spoedeisende Hulp of Intensive Care;
 • Je bent inzetbaar in een onregelmatig dienstrooster, inclusief oproepdiensten;
 • Je beschikt over een uitstekend aanpassingsvermogen en bent stressbestendig;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden (in woord en schrift);
 • Je hebt inlevingsvermogen en kan goed luisteren;
 • Je hebt goede organisatorische en planmatige kwaliteiten en bent digitaal vaardig.
   

Wat bieden wij?

Een dynamische functie in een ervaren team. Er heerst een directe sfeer en als het erop aankomt werken we als een geoliede machine samen. Verpleegkundig centralist ben je niet zomaar. Je volgt gedurende negen maanden een opleiding en wordt op maat ingewerkt. Verder bieden wij:

 • Het salaris is maximaal € 4.391,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg;
 • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week;
 • Er geldt een gunstige pensioenregeling;
 • Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform GoodHabitz;
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Locatie / location: Haarlem
 • Tijdens je opleiding tot verpleegkundig centralist is een contract van minimaal 32 uur vereist.
 • Na het behalen van je diploma kan je contract in overleg worden aangepast naar minimaal 24 uur per week.

Solliciteren

Mocht je willen weten of deze functie bij je past, dan kun je altijd contact opnemen voor een oriënterend gesprek. We drinken graag een kopje koffie/ thee met je om meer te vertellen over de functie. Je krijgt zo een beter beeld over wie we zijn, wat we doen en of wij bij jou passen. Uiteraard krijg je een rondleiding over de meldkamer. Je kunt contact opnemen voor een afspraak met één van onze operationeel managers meldkamer ambulancezorg via telefoon / app / mail:

 • Fer van Kampen
  M. 06 – 25 63 91 70
  E. fer.vankampen@vrk.nl
   
 • Arjan Schouten
  M. 06 - 16 05 68 50
  E. arschouten@vrnhn.nl

Ben je enthousiast geworden en is deze functie op jouw lijf geschreven? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en motivatie(brief) toe, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert. Een (veiligheid)screening en assessment maken deel uit van de selectieprocedure. 

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische omgeving waarin jouw kennis en ervaring het verschil maken. Solliciteer nu en draag bij aan de veiligheid van Noord-Holland!  Voorlopig is dit een doorlopende vacature waarbij er elke maand een selectiedag wordt georganiseerd.
 

Onze organisatie

De Meldkamer Noord-Holland (MK NH) is een van de tien meldkamers in Nederland en bevindt zich in Haarlem. Het is het kloppende hart van de veiligheidsregio’s Kennemerland, Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland. Als verpleegkundig centralist kom je te werken bij de Meldkamer Ambulance (MKA), onderdeel van de MK NH, naast de onderdelen brandweer en politie. Samen werken wij voor en met alle inwoners in onze regio, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl