Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Teammanager meldkamer ambulancezorg

 

Ben jij een veranderaar en wil je van grote meerwaarde zijn voor de meldkamer Ambulancezorg? Als teammanager ben je verantwoordelijk voor de duurzame continuïteit van de dienstverlening aan burgers die acute zorg nodig hebben!

Waar ga je werken?
De meldkamer Ambulancezorg is de ruggengraat van de acute zorg en daarmee een onmisbare schakel in de keten. Op de MKA-NH werken betrokken en professionele centralisten. Dat zeggen wij niet zomaar, maar komt naar voren uit de resultaten die in de voorgaande jaren zijn neergezet, zoals een goede kwaliteit van zorg en een hoge verwerkingssnelheid van meldingen.

Om de continuïteit en de kwaliteit van zorg te waarborgen is een verbeterplan opgesteld, omdat de meldkamer te maken heeft met o.a. hoge werkdruk en een bezettingsproblematiek vanwege de complexe arbeidsmarkt. De huidige dynamiek vraagt om duurzame oplossingen: daar draait alles om in het verbeterplan waar je uitvoering aan gaat geven. Met jouw twee collega’s (operationeel managers) en samen met het team ga je aan de slag. Met als doel nu en in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan de kwaliteit van zorg. Kortom, je zult je niet vervelen en bent van grote meerwaarde!

Wat ga je doen?

Je bent ten behoeve van drie regionale ambulancevoorzieningen eindverantwoordelijk voor de operationele prestaties en aansturing van de Meldkamer Ambulancezorg, denk hierbij aan personeel, processen, producten, diensten en financiën. Je geeft integraal leiding aan twee operationeel managers en twee stafmedewerkers. Samen geven jullie vorm aan het verbeterplan met als doel: het realiseren van duurzame continuïteit van de dienstverlening op de meldkamer in een gezonde werkomgeving. Je zet plannen om in concrete acties en bent eindverantwoordelijk voor het behalen van de resultaten zodat we samen verder kunnen bouwen aan de toekomst.

Als teammanager ga je je ook bezig houden met:

 • Het stevig positioneren van MKA als eerste schakel en goede samenwerkingspartner in de acute zorgketen;
 • Teamontwikkeling en de medewerkers coachen en ondersteunen bij hun (loopbaan) ontwikkeling en functioneren zodat zij hun werk gezond en met plezier blijven doen;
 • Beleidsmatige samenwerking met andere meldkamers en ketenpartners in de acute zorg optimaliseren;
 • Nieuwe ontwikkelingen in de acute zorgketen of het meldkamerdomein (bijv. thema zorg coördinatie) door hier op in te spelen en de ontwikkelingen te vertalen naar (implementatie) van beleid;
 • De ontwikkelingen rondom de governance van de Meldkamer ambulancezorg.

Verder ben je lid van het multidisciplinair managementteam van de meldkamer Noord-Holland onder voorzitterschap van het Hoofd meldkamer en lever je een actieve bijdrage aan en/of hebt verantwoordelijkheid voor een of meerdere multidisciplinaire portefeuilles. Je legt verantwoording af over het gevoerde beleid aan de drie RAV bestuurders Kennemerland, Noord-Holland-Noord en Amsterdam (voor het gebied Zaanstreek/Waterland). Vanaf aanstelling wordt afgesproken of de RAV bestuurder/ Directeur Veiligheidsregio Kennemerland óf de RAV bestuurder/ Directeur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord je directe aanspreekpunt en leidinggevende is.

Wie ben jij?

Je kunt aantonen dat je een dynamisch team van (zorg)professionals kan coachen en motiveren. Je geeft leiding vanuit je hart, bent inspirerend en  mens- en resultaatgericht. Je hebt aantoonbare kennis van ontwikkelingen op het gebied van de ambulancezorg, crisisbeheersingsprocessen en (ambulance)meldkamers. Je kunt omgaan met belangentegenstellingen en je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je bent in staat relaties op te bouwen en in stand te houden met (potentiële) stakeholders (kunnen netwerken). Je bent een ondernemende manager die weet te schakelen tussen operatie en strategie en hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van teams. Je kunt heldere grenzen stellen en die handhaven. Je schroomt niet om mensen aan te spreken, onwenselijk gedrag aan de kaak te stellen en daarmee een veilige werkomgeving te creëren.

Verder heb jij:

 • WO werk- en denkniveau , minimaal relevant HBO diploma met 3 tot 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie bij voorkeur in de (acute) zorg of meldkamerdomein;
 • Een opleiding of aantoonbare ervaring met verandermanagement;
 • Een duidelijke visie en weet deze enthousiast en concreet over te brengen.

Daarnaast ben je flexibel qua werktijden als daar aanleiding toe is en inzetbaar in het achterwachtrooster samen met de operationeel managers zodat er voor de centralist altijd iemand bereikbaar is in geval van een ernstige calamiteit.

Wat bieden wij?

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de CAO Ambulancezorg. Het salaris voor deze functie is minimaal € 4.260,00 en maximaal € 6.887,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. De functie maakt onderdeel uit van de invoering van één uniform systeem van functiewaardering binnen de gezondheidszorg (FWG). De definitieve inpassing volgt op een later moment.

Verder is van toepassing:

 • 8,33% vakantiebijslag en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • 172 vakantie-uren en 35 PLB uren;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan collectieve ziektekostenverzekering;
 • Onbeperkt toegang tot het (digitale) opleidingsaanbod van GoodHabitz en de VR academie en de mogelijkheid je verder te ontwikkelen;
 • Het betreft een dienstverband van 36 uur. De werktijden kunnen in overleg worden ingevuld en (gedeeltelijk) thuiswerken is bespreekbaar;
 • Een thuiswerkvoorziening van maximaal € 1.000,-;
 • Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, gevolgd door een aanstelling onbepaalde tijd bij goed functioneren.

De Veiligheidsregio NHN is een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling en lerend is. Wij zijn flexibel, hebben verbinden vermogend en zijn gericht op samenwerking. Onze kernwaarden zijn niet voor niets sterk in samenwerking, hulpvaardig en daadkrachtig.

Het vervullen van een nevenfunctie in de regionale crisisorganisatie behoort tot de mogelijkheden, wij stimuleren dit van harte!

Solliciteren

Enthousiast geworden? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie.

Twijfel je misschien of deze functie bij jou past of wij bij jou? Wil je voordat je solliciteert eerst meer weten over deze vacature? Dat kan! Maak een digitale koffie (of thee) afspraak met René Menke, een van de tijdelijke teammanagers van de meldkamer. Hij is bereikbaar op: 06-52567730 of via rmenke@vrnhn.nl.

Voor meer algemene vragen kijk op de websites van Veiligheidsregio Kennemerland www.werkenbijdevrk.nl, VR Zaanstreek Waterland www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl of VR Noord-Holland Noord www.vrnhn.nl.

Procedure

Het selectieproces begint met een selectiegesprek waarin je spreekt met een selectie- en adviescommissie. Als de datum van selectiegesprek definitief is informeren we je direct zodat je hier rekening mee kunt houden in jouw agenda. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Van de eind-kandidaat vragen we een 'verklaring omtrent het gedrag' (VOG).

Onze organisatie

De Meldkamer Ambulance (MKA) is een zorginstelling waarvoor de regionale ambulancevoorzieningen Kennemerland, Amsterdam en Noord-Holland Noord een verantwoordelijkheid hebben. De MKA maakt onderdeel uit van de gemeenschappelijke meldkamer Noord-Holland. De Meldkamer Noord-Holland (MK NH) in Haarlem is een samenwerkingsverband tussen drie verschillende Veiligheidsregio’s: Kennemerland, Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland. Daarbij is er ook contact met de Meldkamer Schiphol, KMAR (Koninklijke Marechaussee), Reddingsbrigades/KNRM en de overige meldkamers en disciplines van in het land. Op de MK NH werken de volgende partijen samen; ambulance, brandweer en politie. De MK NH vormt één van de 10 meldkamers in Nederland.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl