Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Beleidsmedewerker crisisbeheersing


Wat vind je echt belangrijk? Werk dat ertoe doet om mens en dier veilig te houden? Dan hebben wij goed nieuws, want dat bieden wij! Wij dragen bij aan het beperken en voorkomen van leed en schade. Jij kunt dit ook!

Wil jij een actieve en belangrijke bijdrage leveren aan de crisisbeheersing en rampenbestrijding in onze regio? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven beleidsmedewerker crisisbeheersing om ons team te versterken. Als beleidsmedewerker crisisbeheersing ben je verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van multidisciplinaire planvorming voor de crisisbeheersing en rampenbestrijding en ben je actief betrokken bij de voorbereidingen van de operationele crisisorganisatie.

De veiligheidsregio vervult een netwerkfunctie. We onderhouden de relatie met uiteenlopende partijen en verbinden deze waar mogelijk. Het team Crisisbeheersing werkt risicogericht en thematisch aan de voorbereiding op incidenten, crises en rampen. Crisisbeheersing voert hierop de regie en werkt nauw samen met partners zoals de gemeenten, politie, het hoogheemraadschap, waterpartijen, nutsbedrijven, defensie en ministeries. We zorgen ervoor dat onze crisisorganisatie 24/7 paraat is.

Wat ga je doen?


Opstellen van multidisciplinaire operationele plannen voor de crisisorganisatie

 • Beschrijven van de taken en bevoegdheden van de multidisciplinaire onderdelen van de crisisorganisatie bij verschillende incidenttypen op basis van bestaande kaders;
 • Beschrijven van de operationele processen van de crisisorganisatie;
 • Bijdragen aan werkgroepen waarin we samenwerken met andere afdelingen of onze ketenpartners rondom planvorming, zodat plannen goed aansluiten op elkaar;
 • Adviseren van de programmaregisseur crisisbeheersing over planvorming.

Beheren van de crisistoolbox

 • De crisistoolbox is onze SharePoint-omgeving waarmee we de plannen ontsluiten voor de crisisorganisatie; 
 • Actueel houden van onze eigen plannen en het verwerken van nieuwe informatie;
 • Bijhouden van de landelijke plannen. 

Bijdragen aan de voorbereiding van de operationele crisisorganisatie

 • Met jouw kennis van de plannen draag je samen met je collega’s bij aan (vakbekwaamheids)activiteiten;
 • Je levert een bijdrage aan het beheren van operationele systemen en ons Regionaal Crisiscentrum;
 • Je bewaakt relevante privacy en databeschermingsregels.

Deze taken voer je samen met de vertegenwoordigers van operationele diensten, zoals brandweer en GHOR, en alle relevante betrokken partijen uit. Je werkt samen met collega’s binnen het team crisisbeheersing en onder regie van één van de programmaregisseurs.

Wie ben jij?

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
 • Het is een pré als je (relevante) werkervaring hebt met het opstellen van (multidisciplinaire) planvorming en kennis van de relevante wet- en regelgeving op het gebied van crisisbeheersing. Tegelijk hebben we ook voor een beginnend beroepsbeoefenaar ruimte om te groeien in deze functie.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent een teamspeler met een proactieve en flexibele instelling.
 • Je hebt ervaring en/of interesse in websitebeheer met SharePoint en het beheren van softwareapplicaties
 • Je bent bereid om zelf ook (op termijn) mee te werken in de crisisorganisatie als piketfunctionaris.

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling voor 32 uur per week. We starten met een aanstelling voor één jaar, met de intentie tot verlenging of een vaste aanstelling bij goed functioneren. De aanstelling vindt plaats in de generieke functie senior specialist crisisbeheersing.
 • Een aanstelling in schaal 10 CAR-(UWO) Veiligheidsregio’s
 • Ons Individueel Keuzebudget (IKB) biedt jou, bovenop je brutosalaris, nog eens 18,63% extra inkomen. Hoe en wanneer je dit wil benutten, kun je zelf flexibel invullen.
 • Ontdek een scala aan aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder hybride werken met de optie voor een volledig ingerichte thuiswerkplek, flexibele werktijden en uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke groei.

Solliciteren

Werken bij ons is soms hectisch, nooit saai en altijd maatschappelijk relevant. We zijn een hecht en bevlogen team met veel eigen verantwoordelijkheid. Spreekt jou dit aan, solliciteer dan nu!

Meer informatie?
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Arjan Nauta, Programmaregisseur Crisisbeheersing, via anauta@vrnhn.nl, 06-51306077. 

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Dit betreft een in- en externe vacature. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen wel.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl