Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Senior specialist planvorming


Wil jij een actieve en belangrijke bijdrage leveren aan de crisisbeheersing en rampenbestrijding in onze regio? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven senior-specialist planvorming om ons team te versterken. Als senior-specialist planvorming ben je verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van multidisciplinaire planvorming voor de crisisbeheersing en rampenbestrijding en ben je actief betrokken bij de voorbereidingen van de operationele crisisorganisatie.

Afdeling Risico- en crisisbeheersing (RCB)
De afdeling heeft een belangrijke rol in het zorgen voor adequate multidiscplinaire plannen voor onze crisisorganisatie. Deze plannen stellen we meestal op samen met onze partners binnen VRNHN zoals de Brandweer en GHOR. Maar ook externe partners zoals Politie Noord-Holland, Gemeenten, Defensie, Hoogheemraadschap en PWN.

Leed en schade beperken
In het geval van een acute calamiteit of crises gaat de operationele crisisorganisatie met behulp van onze plannen aan de slag om leed en schade te beperken. Hiervoor is het cruciaal om goede operationele plannen te hebben die wij ontsluiten via onze “crisistoolbox”.

Wat ga je doen?

 • Opstellen van multidisciplinaire operationele plannen voor de crisisorganisatie
  • Beschrijven van de taken en bevoegdheden van de multidiscplinaire onderdelen van de crisisorganisatie bij verschillende incidenttypen op basis van bestaande kaders;
  • Beschrijven van de operationele processen van de crisisorganisatie;
  • Bijdragen aan werkgroepen waarin we samenwerken met andere afdelingen of onze ketenpartners rondom planvorming, zodat plannen goed aansluiten op elkaar;
  • Adviseren van de programmaregisseur RCB over planvorming.
 • Beheren van de crisistoolbox
  • De crisistoolbox is onze sharepoint-omgeving waarmee we de plannen ontsluiten voor de crisisorganisatie; 
  • Actueel houden van onze eigen plannen en het verwerken van nieuwe informatie;
  • Bijhouden van de landelijke plannen. 
 • Bijdragen aan de voorbereiding van de operationele crisisorganisatie
  • Door jouw kennis van de plannen draag je samen met je collega’s bij aan (vakbekwaamheids)activiteiten;
  • Je levert een bijdrage aan het beheren van operationele systemen en ons Regionaal Crisiscentrum;
  • Je bewaakt relevante privacy en databeschermingsregels.

Deze taken voer je samen met de vertegenwoordigers van operationele diensten en alle relevante betrokken partijen uit. Je werkt onder regie van één van de programmaregisseurs en met collega’s binnen het team van RCB.

Wie ben jij?

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau, bijvoorbeeld het diploma IVK.
 • Je weet in de crisisbestrijding de balans te vinden tussen procedureel en veerkrachtig werken;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent een teamspeler met een proactieve en flexibele instelling.
 • Je hebt ervaring en/of interesse in websitebeheer met SharePoint en beheren van softwareapplicaties
 • Je bent bereid om zelf ook (op termijn) mee te werken in de crisisorganisatie als piketfunctionaris
 • Het is een pré als je (relevante) werkervaring hebt met het opstellen van (multidisciplinaire) planvorming en kennis van de relevante wet- en regelgeving op het gebied van crisisbeheersing. Tegelijk hebben we ook voor een beginnend beroepsbeoefenaar ruimte om te groeien in deze functie.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving. Naast een afhankelijk van kennis en ervaring marktconform salaris, ontvang je 17,05% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof.
 • Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz.
 • Wij hanteren een beleid voor hybride werken waarbij de richtlijn voor niet-locatie gebonden werkzaamheden is dat je 50% op je thuiswerkplek werkt als je werk dat toelaat. Als je werkplek nog niet aan de eisen voldoet, krijg je een bijdrage van maximaal € 1000,- om dit in orde te maken.
 • We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar. Als we daarna met elkaar verder willen bieden we een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert. 

Heb je vragen of wil je meer informatie neem dan contact op met Arjan Nauta, programmaregisseur risico- en crisisbeheersing op telefoonnummer 06 – 51 30 60 77 of mail anauta@vrnhn.nl.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Dit betreft een in- en externe vacature. Bij gelijke geschiktheid heeft interne kandidaat voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl