Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Senior specialist Kwaliteit en Informatieveiligheid Ambulancezorg


Wil jij een impactvolle rol spelen in de verdere ontwikkeling van het kwaliteitsbeleid binnen Ambulancezorg en GHOR? Heb jij een passie voor het brede werkveld van crisisbeheersing binnen het geneeskundige domein? Dan ben jij de specialist die wij zoeken!

Afdelingen
De afdeling Ambulancezorg vormt samen met het Witte Kruis de RAV Noord-Holland Noord. Binnen deze afdeling werken bijna 140 zorgprofessionals dag- en nacht voor onze (acute) gezondheidszorg. Het aanbod hierin wordt steeds gevarieerder. De RAV NHN kent momenteel de inzet van Advanced Life Support (ALS), Midden Complex (MC) en Rapid Responders (RRA). Onze afdeling ambulancezorg heeft 6 ambulanceposten: Den Burg, De Waal, Den Helder, Wieringerwerf, Wognum en Zwaagdijk.

De Geneeskundige HulpverleningsOrganisatie in de Regio (GHOR) is een netwerk- en crisisorganisatie. De GHOR verbindt alle zorg- en veiligheidspartners, zoals ziekenhuizen en het Nederlandse Rode Kruis, zodat zij optreden als één samenhangend geheel bij crises en incidenten. Dit doen zij vanuit de pijlers opleiden/trainen/oefenen (OTO), operationele planvorming, evalueren en verbeteren, ketenverbinding en evenementenadvisering. Meer informatie over de GHOR kun je vinden op deze link.

Wat ga je doen?

 • Als senior specialist Ambulancezorg / GHOR ben je de drijvende kracht achter het kwaliteitsbeleid binnen onze afdelingen. Je bent verantwoordelijk voor het beheren en verbeteren van processen, het up-to-date houden van kennis over wet- en regelgeving en het waarborgen van kwaliteitscertificeringen zoals NEN7510 en HKZ;
 • Als senior specialist met het taakaccent kwaliteit & (informatie) veiligheid til je de kwaliteit & (informatie) veiligheid binnen Ambulancezorg en GHOR naar een hoger niveau. Je levert vanuit jouw expertise een bijdrage aan het bieden van de best mogelijke zorg aan onze patiënten. Daarnaast ben je breed inzetbaar op projecten binnen de Ambulancezorg en GHOR;
 • Voor een deel van je werk ga jij je richten op de preparatie voor toekomstige crises en incidenten. In dit brede werkveld kun je ingezet worden voor het ontwikkelen van operationele plannen, zorg je dat onze crisisfunctionarissen goed zijn voorbereid op hun taak en werk je nauw samen met onze crisispartners.
 • Naast bovenstaande werkzaamheden word je opgeleid voor een rol als crisisfunctionaris waarin je je bezighoudt met de geneeskundige gevolgen van bijvoorbeeld een telefoniestoring, een ongeval met veel slachtoffers of een brand met gevaarlijke stoffen.

Wie ben jij?

 • Wij zijn op zoek naar een proactieve en enthousiaste kandidaat;
 • Je beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau. Ervaring binnen het zorgdomein en/of de crisisbeheersing is een pré;
 • Je hebt interesse in kwaliteitsmanagement. Kennis en ervaring met de kwaliteitscertificeringen NEN7510 en HKZ is een pré;
 • Je bent positief kritisch en beschikt over analytische, adviserende en communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring met opleiden, trainen en oefenen van (crisis)professionals is een pré;
 • Je kan goed zelfstandig werken en ook projectmatig werken is jou niet vreemd;
 • Je hebt een flexibele instelling en wilt je blijven ontwikkelen;
 • Je kunt mensen met elkaar verbinden en zoekt graag de samenwerking op.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving van 32 - 36 uur per week.  
 • De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 4.842,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (o.b.v. nieuwe cao ambulancezorg peildatum 1-12-2023). 
 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ambulancezorg;
 • Je hebt 172 verlofuren en 35 PLB uren per jaar bij een dienstverband van 36 uur per week;
 • Er geldt een gunstige pensioenregeling;
 • Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform GoodHabitz;
 • Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar (tenzij je al een vaste aanstelling bij ons hebt). Als we daarna met elkaar verder willen zetten we deze om in een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert. Een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Meer informatie
Mocht je willen weten of deze functie bij je past, dan kun je altijd contact opnemen voor een oriënterend gesprek. We drinken graag een kopje koffie met je om meer te vertellen over de functie. Je krijgt zo een beter beeld over wie we zijn, wat we doen en of wij bij jou passen. Hiervoor kun je contact opnemen met Barry Visscher, operationeel manager GHOR, tel. 06-51696679 of Thijs Proper, operationeel manager Ambulancezorg, 06-51898624.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram. Ook is het leuk om een kijkje te nemen op ons eigen YouTube-kanaal

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

 Dit betreft een in- en externe vacature. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl