Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Senior allrounder vakbekwaamheid


Voor team NoordKop zoeken wij een enthousiaste senior allrounder vakbekwaamheid die zich in een gemotiveerd team wil inzetten bij het (door)ontwikkelen van ondersteuning van onze brandweerposten en de beroepsploeg Den Helder op het gebied van vakbekwaamheid van specialismen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het regionale vakbekwaamheidsprogramma.

We zoeken een echte verbinder op zowel team als regio niveau en de betrokken externe partijen. Heb jij interesse in zowel de specialistische vakinhoud als het – in samenwerking met interne en externe betrokkenen – opstellen, uitwerken en (laten) uitvoeren van opleidings- en oefenprogramma’s voor specialismen, dan is deze functie iets voor jou.

Team Noordkop (TNK) is één van de drie geografische teams brandweerzorg, die integraal verantwoordelijk zijn voor de gehele brandweerzorg van het gebied en de hiervoor benodigde ondersteunende processen uitvoeren en bewaken. Dit omvat o.a. incidentbestrijding, risicobeheersing, technische dienst, (Brand) Veilig Leven, vakbekwaam worden & blijven, planvorming en logistiek. 

Wat ga je doen?

Jouw werkzaamheden zullen zich vooral richten op onderstaande hoofdzaken: 

Binnen Team NoordKop:

 • Je bent vakinhoudelijk aanspreekpunt voor de medewerkers van TNK op het gebied van vakbekwaamheid specialismen.
 • Samen met de Coördinator Vakbekwaamheid ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en borgen van opleidings-, bijscholings- en oefenprogramma’s (op basis van reeds ontwikkelde les- en leerstof), op het gebied van de diverse specialismen zoals scheepsincidentbestrijding, natuurbrandbestrijding, industriebrandbestrijding en objecten met een rampbestrijdingsplan binnen TNK.
 • Je vervult een actieve rol binnen het vakbekwaamheidsteam TNK. Je bent ervoor verantwoordelijk dat de betrokken posten tijdig en compleet de ondersteuning krijgen op het gebied van het specialisme in hun verzorgingsgebied. Jij bent de vakinhoudelijk specialist. Je bewaakt dat de oefencoaches met de posten samen afspraken maken over “ontzorgde” oefeningen. Je bent het inhoudelijk aanspreekpunt bij uitdagingen en knelpunten voor je posten.
 • Je levert een bijdrage aan overige werkzaamheden binnen het team vakbekwaamheid.
 • In overeenstemming en afstemming met de coördinator vakbekwaamheid bewaak je het budget dat is begroot voor specialismen TNK.
 • Je zal geregeld optreden als instructeur, oefenleider of waarnemer bij specialistische postoefeningen.
 • Je rapporteert de voortgang van de werkzaamheden aan de Coördinator Vakbekwaamheid van TNK.

Binnen regio Noord-Holland Noord:

 • Jouw regionale bijdrage bestaat uit het verbinding maken met de specialismen in de andere teams – Team Regio Alkmaar (TRA) en Team West-Friesland (WFR) – bij het opzetten en uitwerken van oefenprogramma’s en oefeningen.
 • Je adviseert waar nodig de coördinatoren uit TNK, TRA en WFR en werk je het specialistisch oefenjaarplan uit en zorg je ervoor dat de oefenbank en werkkaarten up-to-date zijn en blijven op het gebied van specialismen.
 • Eventueel adviseer je bij de regionaal verdeelde werkzaamheden zoals bijvoorbeeld aanbestedingen op het gebied van vakbekwaamheid, bijscholingen of registratievraagstukken. 
 • Je vervult een rol bij het opzetten en uitvoeren van team overstijgende projecten en oefenprogramma’s op het niveau specialismen en officieren.
 • Je vervult een (coördinerende) rol bij de verdere implementatie van het hybride en gedifferentieerd oefenen binnen de regio, inclusief registratie en rapportage. Hiernaast werk je samen met projectleiders of programmateams indien er innovaties of grote veranderingen geïmplementeerd moeten worden op het gebied van vakbekwaamheid.

Wie ben jij?

 • Je hebt een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. 
 • Je bent een verbinder zowel binnen vakbekwaamheid TNK, binnen de regio als met extern betrokken partijen.
 • Je adviseert waar nodig de Team Commandant bij ingeplande locatiebezoeken.
 • Op het gebied van vakbekwaamheid van de specialismen weet je te inspireren en motiveren. 
 • Je hebt affiniteit met het vakgebied en bent bereid ook in de avonduren actief te zijn. 
 • Je bent bij voorkeur repressief inzetbaar en in bezit van rijbewijs B. 
 • Je bent flexibel binnen een veranderende omgeving. 

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving. Naast een marktconform salaris, ontvang je 18,63% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring tot een maximum van € 4.544,= (schaal 9 WVSV).
 • Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz.
 • Wij hanteren een beleid voor hybride werken waarbij de richtlijn voor niet-locatie gebonden werkzaamheden is dat je 50% op je thuiswerkplek werkt als je werk dat toelaat. Als je werkplek nog niet aan de eisen voldoet, krijg je een bijdrage van maximaal € 1000,- om dit in orde te maken.
 • We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar. Als we daarna met elkaar verder willen bieden we een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) toe, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Heb je nog vragen of wil je meer weten, neem dan contact op met Carla Galavazi, plv teamcommandant via 06 - 5055 9139 of cgalavazi@vrnhn.nl.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Dit betreft een in- en externe vacature. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl