Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Plaatsvervangend teamcommandant team Noordkop.

Ben jij een ervaren leidinggevende die het leuk vindt om bezig te zijn met de  risicolocaties in onze regio? Dan is deze functie op jouw lijf geschreven!

De brandweerorganisatie in Noord-Holland Noord bestaat uit het team Kennis & Informatie Brandweer en 3 geografische brandweerteams: regio Alkmaar, Noordkop en West-Friesland. Team Noordkop omvat de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel. De brandweerzorg in dit gebied wordt geleverd door 18 brandweerposten met een bezetting van vrijwillige en beroepsmedewerkers. De kazerne Den Helder heeft tevens een 24-uurs beroepsbezetting.

Wat ga je doen?

Al jaren hanteert VRNHN het motto ‘Samen hulpvaardig’. Die samenwerking willen we verder uitbouwen. In onze ambitie om leed en schade te voorkomen willen wij de burgers breder betrekken bij de hulpverlening en daarmee de publieke waarde van de VR vergroten voor de inwoners van Noord-Holland Noord.

Als plaatsvervangend teamcommandant ben je samen met de teamcommandant integraal verantwoordelijk voor de brandweerzorg in je team en geef je samen met de teamcommandant integraal leiding aan het team Noordkop. De brandweerorganisatie is volop in beweging met belangrijke thema’s komende jaren als taakdifferentiatie en modernisering van de brandweer.  Hierin zul je een belangrijke rol spelen, zowel binnen het team als binnen de hele organisatie.

Je bent in jouw rol in staat om verbinding te leggen met de posten, afdelingen en teams. Op deze manier komt er een veilige samenwerking tot stand, waarin zowel volgens de afspraken wordt gewerkt als ruimte is voor ontwikkeling en eigenaarschap. Als plaatsvervangend teamcommandant ben je naast je interne leidinggevende taken ook extern georiënteerd. Je kunt je bezighouden met risicolocaties in de regio, zoals de TESO, de haven, ECN / Pallas, etc.
Je zult je werk voornamelijk uitvoeren op operationeel en tactisch niveau en bent in staat om strategisch beleid te vertalen naar operationele niveau. Snel en eenvoudig kunnen schakelen tussen de verschillende niveaus is daarbij voor jou geen enkel probleem.

Regionaal krijg je de verantwoordelijkheid voor één of meer portefeuilles zoals huisvesting, materieel en materiaal. Indien nodig vervang je de teamcommandant brandweerzorg bij diens afwezigheid.

Wie ben jij?

Als plaatsvervangend teamcommandant, sta jij stevig in je schoenen en heb je een zelfstandige, resultaatgerichte en proactieve manier van werken. Daarnaast straal jij rust en stabiliteit uit. Je hebt overzicht, kunt prioriteren en structuur aanbrengen binnen diverse projecten.

Functie-eisen:

  • Je beschikt over HBO+/WO werk- en denkniveau. Ervaring binnen de brandweer en de crisisbeheersing of ervaring binnen een vergelijkbare organisatie is niet noodzakelijk als je in staat bent snel de kennis over de inhoud van ons werk eigen te maken. Je hebt relevante en aantoonbare ervaring met het leiding geven aan professionals en vrijwilligers.
  • Je beschikt over 5-10 jaar leidinggevende ervaring, waarbij je leiding gegeven hebt aan professionals en bij voorkeur ook aan vrijwilligers. Het is een pré als je beschikt over bestuurlijke kennis. Als je in staat bent kennis over ons werkveld snel tot je te nemen, is het geen probleem wanneer je nog geen ervaring hebt binnen de Veiligheidsregio.
  • Je weet situatie-afhankelijk je leiderschapsstijl aan te passen. Je bent in staat om de organisatie veranderingen overtuigend en succesvol te leiden binnen een veelal complexe omgeving waar bestuurlijke en organisatiedynamiek een voorname rol spelen.
  • Je hebt een innovatieve visie op de brandweerorganisatie en het veiligheidsdomein.
  • Je hebt ervaring en bent aantoonbaar in staat om binnen de hele organisatie en team Noordkop in het bijzonder collegiaal in stevigheid en tegelijk verbindend te functioneren.
  • Je treedt op als projectleider bij complexe projecten op voornamelijk tactisch niveau. Daarnaast weet je project- en programmasturing in te richten en te sturen op resultaat.
  • Je bent bereid om 1 à 2 dagen per week ook in de avonduren actief te zijn.
  • Je bent bij voorkeur (op termijn) inzetbaar een piketfunctie.

Wat bieden wij?

Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving. Naast een marktconform salaris, ontvang je 17,05% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof. Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz.

We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar. Als we daarna met elkaar verder willen bieden we een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

De sollicitatiegesprekken vinden 11 november 2021 plaats. Wij verzoeken je hiermee rekening te houden.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl