Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Medewerker vakbekwaamheid Brandweerzorg


Voor onze afdeling vakbekwaamheid team West-Friesland zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij de persoon met overtuigingskracht die precies weet hoe je jouw energie en liefde voor het vak over kan brengen op anderen? Dan ben jij de collega die wij zoeken!

Als vaktechnisch deskundige bij de afdeling vakbekwaamheid van team West-Friesland houdt jij je bezig met het overbrengen van jouw kennis en kunde op brandweergebied. Dit doe je door te (laten) leren en ontwikkelen. Je staat zelf graag voor de groep, je weet collega’s en vrijwilligers te inspireren en motiveren op vakbekwaamheidsgebied. Je hebt creatieve ideeën om vakbekwaamheid op de posten naar een hoger plan te krijgen. Je ontwikkelt samen met je collega’s oefeningen waar posten zelf mee aan de slag kunnen gaan. Je voelt aan waar binnen de posten de behoefte ligt op vakbekwaamheid.

Als teamlid van vakbekwaamheid werk je dagelijks nauw samen met je directe collega’s om invulling en vorm te geven aan het vakbekwaamheidsprogramma om zo iedere repressieve brandweer collega aantoonbaar vakbekwaam te maken en te houden.

Wat ga je doen?

Jouw werkzaamheden zijn met name gericht op onderstaande zaken:

Vakbekwaam blijven
Je biedt zichtbare ondersteuning voor de 18 posten van team West-Friesland, dit houdt o.a. in;

 • Je geeft instructie als oefenleider op de oefenavonden of bent waarnemer bij postoefeningen;
 • Je bent een teamspeler die ook zelfstandig kan werken;
 • Je haalt vakspecifieke kennis op;
 • Je deelt je kennis met de posten én met je collega’s;
 • Je onderhoudt contact met postcommandanten en oefencommissies van de posten;
 • Je vertaalt de oefenbehoefte van een post naar concrete oefeningen voor de volgende oefencyclus.

Vakbekwaam worden

 • We zien je graag als instructeur lesgeven op een brandweerleergang ten behoeve van vakbekwaam worden.
 • Als je nog niet in het bezit bent van het rijksdiploma brandweer instructeur ben je bereid deze te behalen.

Repressieve dienst

 • Je draait een aantal keer per week een repressieve dienst op de hoofdpost in Hoorn, naast je reguliere werkzaamheden.

Wie ben jij?

 • Je hebt een aantoonbaar MBO werk- en denkniveau;
 • Je kunt mensen motiveren en bent een inspiratiebron voor anderen;
 • Je bent bereid in de avonduren actief te zijn;
 • Je bent repressief inzetbaar;  
 • Je bent bereid het rijksdiploma Bevelvoerder en Instructeur te halen;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B;
 • Je bent flexibel binnen een veranderende omgeving:  Ga ervan uit dat de invulling van je werkzaamheden continu onderhevig zijn aan veranderingen;
 • Onderstaande competenties zijn op jou van toepassing:
  • Onderzoekend
  • Creatief
  • Samenwerkend
  • Communicatief
  • Oplossingsgericht

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving. Naast een marktconform salaris, ontvang je 18,63% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring met een maximum brutosalaris van €4.043,= bij een fulltime dienstverband.
 • Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz. Wij vinden het belangrijk dat jouw vakinhoudelijke kennis up-to-date is en blijft. Het volgen van vakinhoudelijke trainingen en/of opleidingen buiten de VR is in overleg mogelijk.
 • Wij hanteren een beleid voor hybride werken waarbij de richtlijn voor niet-locatie gebonden werkzaamheden is dat je 50% op je thuiswerkplek werkt als je werk dat toelaat. Als je werkplek nog niet aan de eisen voldoet, krijg je een bijdrage van maximaal € 1.000,- om dit in orde te maken.
 • We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar (tenzij je al een vaste aanstelling hebt). Als we daarna met elkaar verder willen bieden we een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert.  Meer informatie? Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Neem dan contact op met Michel Boon (06-51542064)

‘Match-ochtend’
Wij beseffen ons dat de spreekwoordelijke duizendpoot niet bestaat en iedereen zijn beperkingen heeft. Maar andersom heeft ieder individu dus ook zijn of haar eigen krachten! Om deze te onderzoeken en zo de beste match te maken binnen ons team organiseren wij een zogenaamde ‘match-ochtend’ in plaats van individuele sollicitatiegesprekken.

Op deze ochtend nodigen we de sollicitanten uit om een aantal door ons bedachte opdrachten te doorlopen. D.m.v. het doen van de opdrachten en de gesprekken die we tussendoor voeren proberen wij een goed -wederzijds-  beeld van elkaar te krijgen en te zien of we een match hebben. Natuurlijk hopen we ook dat jullie zo in korte tijd een beeld krijgen van onze afdeling en de collega’s met wie je mogelijk gaat werken!

De match-ochtend vind plaats op dinsdag 11 juli 2023 vanaf 09.30 tot ongeveer 13.00 uur op brandweerkazerne Hoorn, Nieuwe Wal 1.  Wij verzoeken je daarmee rekening te houden in je agenda. Exacte details van de match-ochtend zenden we je via de mail. Vergeet dus niet je mailadres achter te laten.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

De vacature is gelijktijdig in- en extern opengesteld. 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl