Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Jeugdleider jeugdbrandweer.

Brandweer Noord-Holland Noord heeft negen jeugdbrandweerkorpsen. Deze jeugdkorpsen zijn verbonden aan de lokale brandweerposten. Bij de jeugdbrandweer wordt één keer per week geoefend. De jeugdbrandweer wordt ook gezien als kweekvijver voor onze toekomstige brandweermedewerkers. Het is daarom belangrijk dat de jeugd gemotiveerd en begeleid wordt door enthousiaste brandweermensen.

Wat ga je doen?

Als jeugdleider bij de jeugdbrandweer help je mee aan het voorbereiden en geef je instructie bij de oefeningen. Oefeningen kunnen bestaan uit praktijklessen maar ook uit theorielessen. De jeugdbrandweer heeft eigen les- en leerstof, die steeds meer gaat aansluiten bij de manschap 2.0 brandweeropleiding.

Het is belangrijk dat je als jeugdleider om kan gaan met jeugd. Jeugd heeft een andere benadering dan een volwassen brandweerman of -vrouw. Het is je duidelijk dat je een voorbeeldfunctie hebt.

De inspanning als jeugdleider bedraagt gemiddeld een paar uur per maand. Je draait mee in een rooster met andere jeugdleiders. Afhankelijk van je enthousiasme en beschikbare tijd, kun je ook wekelijks worden ingezet.

Taken:

  • Samen en zelfstandig uitzetten van oefeningen;
  • Samen en zelfstandig voorbereiden van theorielessen;
  • Assisteren bij wedstrijd trainingen;

Wat is de jeugdbrandweer?

De jeugdbrandweer bestaat uit jongeren (meisjes en jongens) tussen de 12 en 18 jaar. Spelenderwijs wordt kennis gemaakt met het werk van de brandweer. Maar ook op jonge leeftijd al leren omgaan met het materiaal en bewust worden van de preventieve voorzieningen in en om het huis.

In Noord-Holland Noord hebben wij negen jeugdbrandweerkorpsen. In principe maakt het niet uit waar je woont en kun je je aanmelden bij het dichtstbijzijnde jeugdkorps.

De volgende posten hebben een jeugdkorps: Alkmaar, Enkhuizen, Heerhugowaard, Hoorn, Opmeer, Medemblik, Heiloo, Bergen en Texel. Alle posten hebben behoefte aan nieuwe jeugdleiders.

Wie ben jij?

De kandidaat jeugdleider:

  • Heeft repressieve ervaring en actuele repressieve kennis;
  • Is minimaal op het niveau van brandweerassistent opgeleid;
  • Is aangesteld in een (vrijwilligers) functie bij de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord;
  • Kan een geldige VOG overhandigen.
  • Is minimaal 1 oefen(avond) per maand beschikbaar.
  • Kan omgaan met jeugd in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar.

Wat bieden wij?

Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving.

Je krijgt voor jouw inzet als jeugdleider hetzelfde betaald als voor je huidige repressieve functie bij de (vrijwillige) brandweer. 

Solliciteren

Nieuwsgierig geworden naar de functie van jeugdleider bij de jeugdbrandweer? Maak dan je belangstelling kenbaar via de button Solliciteren of door middel van een mail naar jeugdbrandweer@vrnhn.nl met daarin beschreven je motivatie en achtergrond.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je terecht bij de ploegchef jeugdbrandweer van de dichtstbijzijnde jeugdpost of bij de regionaal coördinator jeugdbrandweer: Adri Doppenberg via adoppenberg@vrnhn.nl of 06-22099268.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl