HBO stagiair(e) 3e of 4e jaar brandweer Noordkop

Volg jij een opleiding richting bijvoorbeeld Facility Management, (Technische) Bedrijfskunde of Logistiek? Ben je op zoek naar een interessante en relevante stage? Wij bieden een stageplaats binnen brandweer Team Noordkop, met als standplaats Den Helder. De startdatum van de stage en het aantal uren per week stellen we in overleg met jou vast.

De brandweer schiet te hulp bij mensen en dieren in nood. Dit betekent dat de brandweer niet alleen branden blust, maar ook voor allerlei andere zaken uitrukt. Zo helpen onze brandweermensen bij een heftige storm om gevaarlijke situaties weer veilig te maken. Na een ongeval kan de brandweer helpen om personen uit een voertuig te ontzetten. We zijn er ook voor dieren in nood, zoals een koe die vastzit in een put of sloot. Naast het bieden van hulp in noodsituaties, zetten we ons in om leed en schade te voorkomen. Dit doen we door middel van advisering en preventiecampagnes. De brandweer in Noord-Holland Noord bestaat uit zo’n 1400 brandweermensen en 52 brandweerkazernes. Team Noordkop bestaat uit de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel en beslaat 18 kazernes.  

Wat ga je doen?

De brandweer maakt bij het oefenen gebruik van diverse oefenmaterialen en ensceneringsmiddelen. Deze materialen en middelen zijn bedoeld om brand, een situatie met gevaarlijk stoffen, een ongeval op het gebied van hulpverlening of waterongevallen na te bootsen. Deze materialen en middelen zijn op de kazernes aanwezig. Hiermee kan elke kazerne zelf kleinere en gangbare inzetoefeningen ensceneren. Voor grotere en/of specifiekere oefeningen hebben wij in het oefenmagazijn op de kazerne van Den Helder aanvullende oefenmaterialen en middelen beschikbaar. Deze materialen en middelen kunnen door een post gebruikt worden als aanvulling op hun “eigen” oefenmaterialen en middelen.

 • Je brengt alle oefenmaterialen en ensceneringsmiddelen die aanwezig zijn op de posten van Team Noordkop, én die aanwezig zijn in het oefenmagazijn in Den Helder gecategoriseerd in kaart;
 • Je maakt een overzicht waarin onder andere de staat van het materiaal, de onderhoudsfrequentie en de leeftijd van de oefenmaterialen en ensceneringsmiddelen terug te vinden zijn;
 • Je schrijft een duidelijke instructie, met daarin de handelingen die bij terugkomst van de materialen in het oefenmagazijn, of na gebruik van de middelen van de post zelf, uitgevoerd moeten worden.
 • Je onderzoekt hoe het overzicht van alle aanwezige oefenmaterialen en ensceneringsmiddelen organisatiebreed in beeld gebracht kan worden en hoe een proces zo ingericht kan worden dat reserveringen van de materialen via het logistieke bestelsysteem (TopDesk) van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord kan verlopen;
 • Je let bij de inrichting van dit proces op hoe tijdige levering (en retour), “traceability” en compleetheid van de bestelling alsmede de handelingen na retour op de kazerne (onderhoud/controle) kunnen worden gewaarborgd;
 • Je test of het door jou opgezette proces goed loopt en evalueert dit met collega’s;
 • Je maakt een plan voor de communicatie over dit nieuwe proces richting je collega’s binnen de Veiligheidsregio.

De stageopdracht is een succes als:

 • Iedereen kan zien welke oefenmaterialen en ensceneringsmiddelen er beschikbaar zijn;
 • Er een systeem is om het overzicht op een eenvoudige manier actueel te houden;
 • De status van het materiaal inzichtelijk is;
 • Handelingen na retour en periodiek onderhoud geregeld is;
 • Het reserverings- en logistieke proces helder in kaart is gebracht;
 • Er een goed communicatieplan over het nieuwe proces ligt.

Wie ben jij?

 • Je zit in het 3e of 4e jaar van je HBO opleiding richting bijvoorbeeld Facility Management, Bedrijfskunde of Logistiek. Ook studenten van andere opleidingen met raakvlakken met de opdracht nodigen we uit om te solliciteren;
 • Je bent voor minimaal 3 maanden beschikbaar, het liefst op korte termijn;
 • Je hebt affiniteit met de brandweer en het inrichten van processen;
 • Je bent flexibel, daadkrachtig en besluitvaardig;
 • Je bent in staat om verbinding te maken met collega’s en verbindingen te leggen met andere afdelingen;
 • Je beschikt over sterke communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • Je herkent je in onze kernwaarden: ‘hulpvaardig’, ‘daadkrachtig’, en ‘sterk in samenwerken’.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende stage in een ambitieuze en leerzame werkomgeving;
 • Een eigen laptop en mobiele telefoon in bruikleen;
 • Een stagevergoeding van € 350,- bruto per maand op basis van 36 uur per week;
 • Het aantal uren per week dat je stage loopt is in overleg;
 • Als je geen OV-kaart hebt, ontvang je in overleg een reiskostenvergoeding.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl