Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Privacy Officer


De Privacy Officer die wij zoeken onderkent de risico’s in de processen op het gebied van privacy voor burgers, cliënten en collega’s, weet wat er moet gebeuren vanuit organisatiebelang en is in staat om anderen te betrekken en te motiveren.  

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. De veiligheidsregio heeft een netwerkfunctie binnen  de regio. We onderhouden relaties met uiteenlopende partijen en verbinden waar mogelijk. Steeds vaker worden we geconfronteerd met langdurige crises, maar ook met complexe multidisciplinaire projecten. De wereld digitaliseert in rap tempo en het werkveld rondom privacy steeds complexer.

We zijn op zoek naar een specialist die ons helpt de gegevens en de privacy te beschermen van de mensen die wij helpen, onze medewerkers en onze partners. Als onze privacy officer ben je de ambassadeur voor je vakgebieden. Jij laat ons zien hoe we met gegevens om moeten gaan en wat we moeten doen als er onverhoopt toch iets misgaat. Naast je rol als privacy officer ben je samen met je juridische collega’s het aanspreekpunt voor juridische dilemma’s en heb je een adviserende rol richting bestuur, directie en organisatie.

Wat ga je doen?

 • Je stimuleert het bewustzijn rondom privacy in de organisatie.
 • Je draagt bij aan een meerjarig privacybeleid en je coördineert jaarplannen.
 • Je voert risicoanalyses uit op verwerkingsprocessen.
 • Je draagt zorg voor de actualiteit van het verwerkingsregister.
 • Je geeft inhoudelijk advies op complexe vraagstukken.
 • Je adviseert over afspraken met ketenpartners en leveranciers en beoordeelt verwerkersovereenkomsten.
 • Je handelt potentiële datalekken af in nauwe samenwerking met de CISO en FG.
 • Je onderhoudt relaties binnen landelijke en bovenregionale privacynetwerken.
 • Je volgt actualiteiten op jouw vakgebied om ervoor te zorgen dat beide organisaties blijvend voldoen aan wet- en regelgeving op het gebied van privacy.
 • Je begeleidt DPIA’s en beoordeelt SB’s (start en gunning). en daaruit voortvloeiende vragen.
 • Je stelt nieuw beleid op en actualiseert verouderd beleid op het gebied van privacy.
 • Je beantwoord vragen en handelt verzoeken af van derden op het gebied van privacy.
 • Je houdt je bezig met het BIO versnellingsplan – privacyaspecten uitwerken (i.o.m. FG en CISO) en draait mee in projecten waarin jouw AVG expertise van belang is.

Wie ben jij?

 • Je hebt een relevante WO- of HBO opleiding, bijvoorbeeld op juridisch of bestuurskundig gebied en/of aantoonbare relevante werkervaring in deze richting.
 • Je hebt een sterke affiniteit met wet- en regelgeving.
 • De AVG en alle aanverwante wetgeving hebben geen geheimen voor jou.
 • Je bent benaderbaar en communicatief sterk, ook richting mensen die niet zo in de materie zitten als jij zelf.
 • Je hebt een CIPP/E certificering of je wilt dat binnenkort gaan behalen. 
 • Je bent flexibel en zelfstandig, maar je draait ook lekker mee in teams.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving. Naast een marktconform salaris afhankelijk van kennis en ervaring, ontvang je 17,05% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof.
 • Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz.
 • Wij hanteren een beleid voor hybride werken waarbij de richtlijn voor niet-locatie gebonden werkzaamheden is dat je 50% op je thuiswerkplek werkt als je werk dat toelaat. Als je werkplek nog niet aan de eisen voldoet, krijg je een bijdrage van maximaal € 1000,- om dit in orde te maken.
 • We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar. Als we daarna met elkaar verder willen bieden we een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rory Meester.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl