Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Expert crisisbeheersing bevolkingszorg


Samen met professionals van de politie, geneeskundige zorg, brandweer en gemeenten zorgen dat onze crisisteams voorbereid zijn op incidenten, rampen en crises. En daarmee leed en schade voor inwoners voorkomen of beperken. Dat is de kern van ons werk; het is afwisselend, uitdagend en het doet ertoe. Is je interesse gewekt? Dan ben jij misschien onze nieuwe Expert crisisbeheersing / bevolkingszorg!

Voor en samen met de gemeenten in Noord-Holland Noord voeren wij de regie op (voorbereiding op) de gemeentelijke taken bij incidenten, crises en rampen: bevolkingszorg. In ons team Risico- en Crisisbeheersing werk je dan ook nauw samen met je enthousiaste en resultaatgerichte collega’s van het cluster bevolkingszorg en met andere interne en externe partners.

Wat ga je doen?

Als expert lever je een actieve bijdrage aan beleidsontwikkeling en -advisering op het gebied van bevolkingszorg. Dat doe je in het licht van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen, herziening van de Wet veiligheidsregio’s en de komst van nieuwe (langdurige) crises in ons land. De druk die in tijden van crisis op organisaties ligt, vraagt om een effectieve samenwerking en veerkracht. Jij zorgt ervoor dat bevolkingszorg hierin een sterke positie heeft en goed kan optreden als de situatie daarom vraagt.

Binnen ons cluster bevolkingszorg ben je verantwoordelijk voor:

 • het operationeel houden van (mensen, middelen, plannen, systemen van) het regionaal expertteam bevolkingszorg;
 • het organiseren en mede uitvoeren van vakbekwaamheidsactiviteiten voor de crisisfunctionarissen van het expertteam;
 • het (door)ontwikkelen van beleid en het doorvertalen en implementeren van landelijke en regionale ontwikkelingen, beleid en evaluaties in planvorming, instructies en procedures;
 • het namens bevolkingszorg actief bijdragen aan risicoanalyse en preparatie van de regionale crisisorganisatie;
 • het fungeren als het aanspreekpunt en adviseur voor gemeenten en hun partners op het gebied van crisisbeheersing.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over uitstekende analytische en adviesvaardigheden en je bent omgevingsbewust.
 • Je kunt draagvlak creëren, durft beslissingen te nemen, deinst niet terug voor weerstand en veranderingen en denkt in mogelijkheden.
 • Je bent enthousiasmerend en vindt het leuk om met veel verschillende mensen samen te werken.
 • Je staat graag als energieke expert of trainer voor een groep, je kunt informatie goed overdragen aan anderen, ook schriftelijk.
 • Je bent een betrokken collega met een flexibele instelling.
 • Je hebt een relevante afgeronde HBO of WO opleiding en ervaring binnen het veiligheidsdomein, bij voorkeur op het gebied van crisisbeheersing en opgedaan binnen een gemeente.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een mooie functie voor 32 tot 36 uur per week binnen een prettige en uitdagende werkomgeving. Naast een marktconform salaris (schaal 11), ontvang je 18,63% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof.
 • Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz.
 • Wij hanteren een beleid voor hybride werken waarbij de richtlijn voor niet-locatie gebonden werkzaamheden is dat je 50% op je thuiswerkplek werkt als je werk dat toelaat. Als je werkplek nog niet aan de eisen voldoet, krijg je een bijdrage van maximaal € 1000,- om dit in orde te maken.
 • We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar.

Meer weten?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Diana Schutte, programmaregisseur, via 06-83607214. Voor meer informatie over bevolkingszorg lees je ons digitale magazine Code Oranje en bekijk je de landelijke video.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer vóór 27 september a.s. via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in,  waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie. De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdagochtend 29 september 2023. We vragen je met deze datum rekening te houden. 

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Dit betreft een in- en externe vacature.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl