Heb je affiniteit met het thema (Brand) Veilig Leven en ben je in staat hierover op een overtuigende manier (zowel mondeling als schriftelijk) te communiceren? Heb je een vernieuwende kijk op dit vakgebied en vind je het leuk om een kar te trekken van een (deel)project? Heb je een vlotte pen? Dan zijn wij op zoek naar jou!
In huis voelen we ons veilig, maar thuis is ook de plek waar zich de meeste ongelukken en branden voordoen. Dit probleem kunnen we kleiner maken door mensen te stimuleren relatief eenvoudige aanpassingen in hun woningen te (laten) doen. Zoals het normaal is geworden dat mensen een autogordel dragen, zo moet het ook gewoon worden dat huizen veilig zijn ingericht. Een (brand)veilig leven bereiken we door kleine en grote dingen: het gesprekje met onze buren, voorlichting op scholen en het aangaan van samenwerking met bedrijven en zorginstanties. Netwerken en verbinden wordt steeds belangrijker. Collega’s in de regio’s zetten veel slimme projecten op om mensen thuis te helpen (brand)veiliger te leven. Ook zijn we landelijk in gesprek over de samenwerking met diverse branches en het verbeteren van de productveiligheid. We zoeken naar verankering in wet- en regelgeving.
Al jaren hanteert VRNHN het motto ‘Samen hulpvaardig’. Die samenwerking willen we verder uitbouwen. In onze ambitie om leed en schade te voorkomen willen wij de burgers breder betrekken bij de hulpverlening en daarmee de publieke waarde van de Veiligheidsregio voor de inwoners van Noord-Holland Noord vergroten.
Als expert op het gebied van Veilig Leven ontwikkel je het beleid met betrekking tot het programma Veilig Leven. Dit programma richt zich op het realiseren van bewustwording en gedragsverandering bij burgers, bedrijven en instellingen op het gebied van veilig leven om leed en schade te voorkomen. Dit doen we samen met partnerorganisaties. Je hebt vanuit je functie een breed netwerk binnen de hele veiligheidsregio en daarbuiten. Met de mensen die zich binnen en buiten de organisatie bezighouden met Veilig Leven (GHOR, Risico en crisisbeheersing, Ambulancezorg, Business Intelligence, Communicatie, GGD, gemeentes, woningbouwverenigingen, zorginstellingen, VVE’s, schoolbesturen, etc.) werk je intensief samen. Je gebruikt het netwerk om samen reële doelen te stellen en natuurlijk te behalen. Zo draag je bijvoorbeeld zorg voor de organisatie en afstemming van activiteiten, zoals voorlichtingscampagnes, wijkvoorlichting na brand en roadshows op het gebied van (brand)veilig leven.
Je schrijft makkelijk en hebt een ‘goede pen’; je drukt je schriftelijk goed uit en stemt de boodschap qua inhoud en stijl af op de ontvanger. Dit vertaalt zich in korte en heldere (beleids)adviezen, waarvan duidelijk is hoe ze uitgevoerd moeten worden. Je maakt duidelijke nota’s en aantrekkelijke presentaties en infographics. Ook mondeling kun je je ideeën goed verwoorden. Je geeft leiding aan (deel) projecten rond het thema Veilig Leven.
Je bent bij voorkeur (op termijn) inzetbaar in een piketfunctie zoals (hoofd)officier van dienst, adviseur gevaarlijke stoffen of meetplanleider.
Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving. Naast een marktconform salaris, ontvang je 17,05% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof. Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz. Wij hanteren een beleid voor hybride werken waarbij de richtlijn voor niet-locatie gebonden werkzaamheden is dat je 50% op je thuiswerkplek werkt als je werk dat toelaat. Als je werkplek nog niet aan de eisen voldoet, krijg je een bijdrage van maximaal € 1000,- om dit in orde te maken.
We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar tenzij je al een vaste aanstelling bij de veiligheidsregio hebt. Als we daarna met elkaar verder willen bieden we een aanstelling voor onbepaalde tijd.
Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert.
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Arjan de Pauw Gerlings, programmaregisseur Veilig Leven (0683268521).
De solicitatiegesprekken vinden plaats op 28 september 2022 en eventueel op 5 oktober 2022. Wij verzoeken je hiermee rekening te houden in je agenda.
Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.
We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.
We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.
Volg ons op social media | Contactgegevens | Algemene voorwaarden gebruik website
|
| Telefoonnummer: 072 567 50 10 |