Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Brandweerofficier


Ben jij gedreven en ambitieus met een passie voor een carrière bij de brandweer? Wil jij in 18 maanden klaargestoomd worden als leidinggevende, projectleider of toonaangevend specialist? Dan is dit jouw kans!

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zoekt enthousiaste kandidaten voor de opleiding tot brandweerofficier. In deze rol word je in dienst genomen en volg je een voltijdopleiding bij het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) in Arnhem, wat het begin van een veelbelovende loopbaan betekent.

Lees de ervaringsverhalen van onze brandweerofficieren

 

 

 

Wat ga je doen?

Tijdens de opleiding: In september 2024 start je met de voltijdopleiding brandweerofficier bij het NIPV in Arnhem. De 18 maanden durende opleiding omvat praktijkervaring, stages en focust op drie pijlers:

 • De repressieve leerlijn voor het aanleren van de vaardigheden die je nodig hebt om in het brandweervak en de rol van officier van dienst te kunnen acteren.
 • De inhoudelijke deskundige leerlijn voor specialisatie als specialist, projectleider of leidinggevende.
 • De persoonlijke leerlijn om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en het zelfbewustzijn te vergroten.

Na de opleiding: Als afgestudeerd brandweerofficier ben je klaar voor verschillende rollen, waaronder beleids- of projectmatig specialist. Je hebt de regie over je loopbaan en kunt werken in diverse brandweerteams, met een nadruk op regionale inzet.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of universitaire opleiding (minimaal een bachelor) en kunt uiterlijk in juli 2024 je diploma overleggen.
 • Stressbestendig, gedreven en communicatief vaardig.
 • Oog voor mensen, teamspeler en gevoel voor verschillende belangen.
 • Fysiek fit, zwemvaardig en geen hoogte- of engtevrees.
 • Woonachtig in de veiligheidsregio Noord-Holland Noord of bereid om te verhuizen naar ons mooie werkgebied.
 • In het bezit van een B rijbewijs.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende opleiding tot Brandweerofficier, gevolgd door een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving.
 • Een dienstverband bij Veiligheidsregio Noord-Holland Noord voor minimaal twee jaar, met de intentie tot verlenging naar onbepaalde tijd na succesvolle afronding van het opleidingstraject.
 • Een salaris tijdens de opleiding: minimaal € 2.829,- en maximaal € 4.043,- bruto per maand (schaal 8).

Solliciteren

 • Op 9 maart 2024 wordt er een landelijke infodag georganiseerd bij het NIPV in Arnhem. Meld je aan via: www.brandweerofficier.nl
 • Vervolgens leggen de kandidaten die worden geselecteerd een fitheidstest af en worden getoetst op functie-specifieke vaardigheden tijdens de landelijke selectie.
 • Ook leggen de kandidaten het assessment ‘beslissen onder tijdsdruk’ af.

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie of ontmoeten je graag op de informatiedag op 9 maart 2024. Op woensdag 20 maart 2024 zetten wij onze deuren open tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen. Klik hier om je aan te melden.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl