Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Brandweerduiker / Algemeen medewerker, “Hands-on”

Wil jij graag als vrijwilliger de stap naar de beroepsbrandweer maken? Ben jij die persoon die als manusje-van-alles geen klus uit de weg gaat, het ook nog leuk vindt om met planvorming aan de slag te gaan en hiernaast ook binnen de repressieve kern van post Hoorn als manschap en duiker zou willen optreden? Dan is deze functie iets voor jou!  

Het team is één van de drie geografische teams brandweerzorg, die integraal verantwoordelijk zijn voor de gehele brandweerzorg van het gebied en de hiervoor benodigde ondersteunende processen uitvoeren en bewaken. Dit omvat o.a. risicobeheersing, technische dienst, vakbekwaam worden & blijven, planvorming en logistiek.

Wat ga je doen?

Jouw werkzaamheden zullen zich vooral richten op onderstaande hoofdzaken: 

 • Planvorming: Je besteedt structureel een gedeelte van je werkweek aan het bijhouden van de digitale planvorming binnen West-Friesland. Dit houdt o.a. in dat je contacten onderhoudt met objecten of bedrijven waar planvorming voor is of nog voor moet komen, je updates of nieuwe objecten intekent met behulp van een tekenprogramma (Qgis) en bijzonderheden deelt met de repressieve ploeg. 
 • De technische kant van vakbekwaamheid: Je beheert het “Team WF” oefenmaterialenhok, je bent eerste aanspreekpunt voor de oefencoaches en/of postcommandanten op het gebied van post gebonden oefenmateriaal (bijvoorbeeld bij vervanging, reparaties, wensen) en zorgt samen met de TD (technische dienst) voor de goede afwikkeling van meldingen op het gebied van oefenmiddelen. Hiernaast voer jij de “technische” klussen uit voor vakbekwaamheid, zoals bijvoorbeeld het (mee)ontwikkelen en bouwen van dollhouses. Je bent 1e aanspreekpunt voor meldingen omtrent de repressieve oefenvoertuigen. 
 • Je levert een bijdrage in de totale werkvoorraad van de TD West-Friesland. Je kan, als er geen werkzaamheden op het gebied van planvorming of vakbekwaamheid zijn, door de TD ingezet worden voor werk op het gebied van onderhoud en/of logistiek. 
 • Je ondersteunt de senior allrounder Duiken WF met de duikregistratie en -oefenorganisatie.  

Naast het bovenstaande, ben je repressief inzetbaar als manschap en brandweerduiker. Je zal structureel ingepland worden op een repressieve (dubbel)functie, op de post Hoorn. Meer informatie over de taken van- en opleiding tot brandweerduiker vind je hier. In deze film wordt ervan uitgegaan dat je brandweerduiker bent naast je baan of opleiding. Bij de huidige vacature ben je fulltime in dienst bij de Veiligheidsregio als algemeen medewerker en ben je bij een incident tijdens werktijd inzetbaar als brandweerduiker.  

Wie ben jij?

 • Je beschikt over het rijks diploma “Manschap”. 
 • Je hebt het rijks diploma brandweerduiker en een geldend certificaat “Werken onder overdruk bij de brandweer A2”. Indien je deze niet hebt, ben je bereid en verplicht deze binnen een jaar te halen.  
 • Een proactieve houding om zaken zelfstandig op te pakken.  
 • Je hebt minimaal een MBO-3 diploma. 
 • Je hebt een resultaatgerichte werkhouding. 
 • Je hebt het vermogen zowel zelfstandig als in teamverband te werken. 
 • Je kan zowel goed plannen als organiseren. 

Wat bieden wij?

Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving. Naast een marktconform salaris, ontvang je 17,05% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof. Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz.

We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar. Als we daarna met elkaar verder willen bieden we een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert.

Voor kandidaten die niet beschikken over het diploma brandweerduiker en/of een geldig certificaat “Duikarbeid bij de brandweer categorie A2” maken een zwemtest, een duik-psychologisch assessment en een duikmedische keuring deel uit van de selectieprocedure.

 • Meer informatie over de zwemtest vind je in ons filmpje zwemtestselectie nieuwe duikers VRNHN: klik hier. Wij adviseren je hiervoor te trainen. De zwemtest wordt gehouden op dinsdagochtend 21 september 2021 in het Aquacentrum Den Helder. Zodra wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, ontvang je de nadere informatie over de zwemtest.
 • Het duik-psychologisch assessment zal plaatsvinden in week 40. 
 • De duikmedische keuring zal plaatsvinden in week 41, bij het DMC (Duik Medisch Centrum) in Den Helder. Voor de keuring is een thorax-foto noodzakelijk. Deze kan met verwijzing van het DMC in de weken 39/40 gemaakt worden bij de longarts van een plaatselijk ziekenhuis. Tevens is een tandarts saneringsbewijs nodig. Deze kan bij de eigen tandarts opgevraagd worden. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 29 september 2021.  

Je kan op deze vacature reageren tot 10 september 2021. De langere doorlooptijd heeft ten eerste te maken met de zomervakantie. Daarnaast geven we je daarmee de gelegenheid je te bereiden op de zwemtest.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Deze vacature heeft tot op heden intern niet geleid tot voldoende reacties en wordt daarom tegelijkertijd extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl