Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Beroepsbrandweer - Brandweerduiker


Wil jij graag de stap naar de beroepsbrandweer maken en een belangrijke rol spelen als brandweerduiker? Bij Veiligheidsregio Noord-Holland Noord krijg je de kans om het verschil te maken en verder te gaan waar anderen stoppen. Je werkt in een hecht team en draait 24-uursdiensten en (verlengde) dagdiensten op één van de kazernes van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.

Wat ga je doen?

Als beroepsbrandweerman/-vrouw en brandweerduiker lever je topprestaties bij elke melding. Je treedt op als manschap in de basisbrandweerzorg, inclusief waterongevallen. Naast je repressieve rol voer je taken uit op het gebied van ademlucht, huisvesting, vakbekwaamheid en (brand)veilig leven. Je blijft fit en vakbekwaam door oefeningen tijdens je dienst en sport in je rusttijd. Wanneer je een 24-uursdienst hebt, ben je 24 uur aanwezig verdeeld in werkuren en wachturen, waarbij je ’s nachts op de kazerne slaapt en direct uitrukt bij meldingen.

Meer informatie over de taken van- en opleiding tot brandweerduiker vind je hier. In deze film wordt ervan uitgegaan dat je brandweerduiker bent naast je baan of opleiding. Bij de huidige vacature ben je fulltime in dienst bij de Veiligheidsregio als algemeen medewerker en ben je tijdens werktijd inzetbaar als brandweerduiker.

Wie ben jij?

 • Je hebt het Rijksdiploma "Manschap" of bent bereid deze te halen.
 • Je bezit het Rijksdiploma brandweerduiker en een geldend certificaat "Werken onder overdruk bij de brandweer A2", of je bent bereid deze binnen een jaar te behalen.
 • Je beschikt over MBO-3 werk- en denkniveau. Je hebt minimaal een diploma op MBO-2 niveau bij voorkeur in een technische richting. Je kunt je werk- en denkniveau aantonen door middel van een assessment.
 • Je bent bereid binnen vijf jaar een diploma op MBO-3 niveau te halen.
 • Een resultaatgerichte, proactieve werkhouding en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken zijn essentieel.
 • Je bent stressbestendig, flexibel, communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal goed.
 • Je beschikt over een goed ontwikkeld probleemoplossend en lerend vermogen.

Wat bieden wij?

Naast een uitdagende functie bij de beroepsbrandweer in een professioneel team, bieden wij:

 • Een mooi salaris van minimaal € 2226,- tot maximaal € 3289,- bruto (schaal 6 van CAR-(UWO) Veiligheidsregio’s.
 • Een onregelmatigheidstoeslag van € 692,- bruto per maand
 • Een aanstelling van 36 uur per week voor één jaar, met de intentie tot verlenging of een vaste aanstelling bij goed functioneren.
 • Goede secondaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuzebudget van 18,63% van je brutosalaris. Dit kun je bijvoorbeeld inzetten voor extra vrije dagen of laten uitkeren op het moment dat jij het nodig hebt.
 • De opleiding manschap en/of brandweerduiker.
 • De kans om binnen vijf jaar een diploma op MBO-3 niveau te halen.
 • Uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke groei onder andere door ons uitgebreide scholingsaanbod via onze VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz. Dit doen wij omdat het een bezwarende functie is waarin je maximaal 20 jaar kan werken.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert.

Een 12-uurstest is onderdeel van de selectieprocedure. Hierin wordt een zwemtest afgenomen en ga je individuele- en groepsopdrachten doen. Voor kandidaten die niet beschikken over het diploma brandweerduiker en/of een geldig certificaat “Werken onder overdruk bij de brandweer A2” maken een duik-psychologisch assessment en een duikmedische keuring deel uit van de selectieprocedure. 

Meer informatie over de zwemtest vind je in onze film over de zwemtestselectie nieuwe duikers. Wij adviseren je hiervoor te trainen.

Belangrijke data om rekening mee te houden in je agenda:

 • 12-uurstesten: 10, 11 of 12 juni.
 • Sollicitatiegesprekken: 24, 25 of 26 juni.
 • Duik-psychologisch assessment: 1, 2 of 3 juli.
 • Duikmedische keuring: 4 tot 18 juli.
 • Arbeidsvoorwaardengesprekken: 24, 25 of 26 juli.

De diverse testen en gesprekken zijn op meerdere data gepland. Je wordt slechts voor één datum per onderdeel uitgenodigd.
Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Stefan Entius: 06-52 47 08 24.
 

Sollicitatieprocedure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Dit betreft een in- en externe vacature. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl