Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Beroepsbrandweer - Brandweerduiker

Wil jij graag als vrijwilliger de stap naar de beroepsbrandweer maken? Het werk als beroepsbrandweer betekent dat je 24-uursdiensten en dagdiensten op één of meer kazernes draait. Het duiken is één van de belangrijkste taken in deze functie. Ben jij een doorzetter en werk je graag samen? Wil jij het verschil maken en verder gaan waar anderen stoppen? Dan is deze functie iets voor jou!

De brandweerorganisatie in Noord-Holland Noord bestaat uit het team Kennis & Informatie Brandweer en 3 geografische brandweerteams: regio Alkmaar, Noordkop en West-Friesland. Team regio Alkmaar omvat de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Heiloo en Castricum. De brandweerzorg in dit gebied wordt geleverd door 16 brandweerposten met een bezetting van vrijwillige en beroepsmedewerkers. De kazerne Alkmaar heeft tevens een 24-uurs beroepsbezetting. In deze functie werk je op één van de kazernes waar de duiktaak wordt uitgevoerd. 

Wat ga je doen?

Als het alarm afgaat, moet je in staat zijn een topprestatie te leveren. Je treedt als Manschap op in de basisbrandweerzorg (waaronder waterongevallen). Naast het vervullen van je repressieve rol verricht je ook werkzaamheden voor onder andere de Ademlucht afdeling, Huisvesting, Vakbekwaamheid, (Brand)veilig Leven, Onderhoud van het materieel en materiaal of één van de andere afdelingen.  Daarnaast is het belangrijk dat je vakbekwaam en fit bent, dus oefen je tijdens je dienst en sport je in de rusttijd van je dienst. ’s Nachts blijf je slapen in de kazerne en ruk je uit zodra er een melding is. Je bent 24 uur aanwezig verdeeld in werkuren en wachturen.  

Wie ben jij?

  • Je beschikt over het rijks diploma “Manschap”. 
  • Je hebt het rijks diploma brandweerduiker en een geldend certificaat “Werken onder overdruk bij de brandweer A2”. Indien je deze niet hebt, ben je bereid en verplicht deze binnen een jaar te halen.
  • Als je een Rijbewijs C/brandweerchauffeur hebt, is dat een pré. 
  • Een proactieve houding om zaken zelfstandig op te pakken.
  • Je hebt minimaal een MBO-3 diploma bij voorkeur in een technische richting.
  • Je hebt een resultaatgerichte werkhouding (daadkrachtig).
  • Je hebt het vermogen zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
  • Je bent stressbestendig en flexibel. 
  • Je bent communicatief vaardig en beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift.  
  • Je beschikt over een goed ontwikkeld probleemoplossend en lerend vermogen.

Wat bieden wij?

We bieden je een uitdagende functie als beroepsbrandweer in een professioneel georganiseerd, hecht team van collega’s. Naast een marktconform salaris, ontvang je 17,05% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof. Naast het in het katern genoemde salaris, ontvang je, zodra je werkzaam bent in de uitrukdienst, een onregelmatigheidstoeslag van € 611,- bruto per maand. Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz. 

We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar. Als we daarna met elkaar verder willen bieden we een aanstelling voor onbepaalde tijd. Aangezien het een bezwarende functie betreft, werk je maximaal 20 jaar in deze functie. Tijdens je loopbaan bij de brandweer werk je actief toe naar een andere loopbaan binnen of buiten de veiligheidsregio. In een loopbaanplan worden hierover passende afspraken met je gemaakt.

Als je nog niet bent opgeleid als brandweerduiker, ga je naar de opleiding tot brandweerduiker; één van de pittigste specialismes die we kennen. Binnen de beroepsposten word je opgeleid om multi-functioneel inzetbaar te zijn met functies als manschap, chauffeur/bedienaar tankautospuit, duiker, assistent duikploeg/chauffeur waterongevallen.

Meer informatie over de taken van- en opleiding tot brandweerduiker vind je hier. In deze film wordt ervan uitgegaan dat je brandweerduiker bent naast je baan of opleiding. Bij de huidige vacature ben je fulltime in dienst bij de Veiligheidsregio als algemeen medewerker en ben je bij een incident tijdens werktijd inzetbaar als brandweerduiker. Beleid over duiken en de bijbehorende vergoeding wordt op dit moment geactualiseerd. 

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) in, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert. 

Voor kandidaten die niet beschikken over het diploma brandweerduiker en/of een geldig certificaat “Duikarbeid bij de brandweer categorie A2” maken een zwemtest, een duik-psychologisch assessment en een duikmedische keuring deel uit van de selectieprocedure. 

Meer informatie over de zwemtest vind je in ons filmpje zwemtestselectie nieuwe duikers VRNHN: klik hier. Wij adviseren je hiervoor te trainen. De zwemtest wordt gehouden op 24, 26 en 27 mei 2022 (13:00 tot 17:00 uur) in de Hoornse vaart in Alkmaar. Zodra wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, ontvang je de nadere informatie over de zwemtest. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 7, 8 en 9 juni 2022.

Het duik-psychologisch assessment zal plaatsvinden van tussen 13 en 22 juni 2022. 

De duikmedische keuring zal plaatsvinden tussen 27 tot 30 juni 2022 of op 5 juli 2022. Voor de keuring is een?thorax-foto?noodzakelijk. Deze kan met verwijzing van het DMC gemaakt worden bij de longarts van een plaatselijk ziekenhuis.Tevens is een tandarts saneringsbewijs nodig. Deze kan bij de eigen tandarts opgevraagd worden. 

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl