Contactpersoon vacature

Vacaturekenmerken

Adviseur Omgevingsveiligheid


Zet jij je tanden graag in actuele veiligheidsvraagstukken zoals overstromingen in Noord-Holland, scheepvaart op de Waddenzee, waterstof en/of accupakketten (EOS) in de havens van Den Helder en Den Oever, de kernreactor in Petten, (brand)veilig bouwen, etcera? Denk je graag mee met gemeenten bij het maken van omgevingsvisies? Heb je relevante  werkervaring en zoek je een baan waar je je volop verder kunt ontwikkelen? Solliciteer dan nu!

Wat ga je doen?

 • Als adviseur omgevingsveiligheid ben je de verbindende schakel voor het adviseren op de Omgevingsvisie, Omgevingsplannen en vergunningen van gemeenten. De energietransitie en klimaatadaptatie zijn hierin belangrijke thema’s. Op dit moment zijn we onder andere bezig met mooie ontwikkelingen bij de Poort van Hoorn en het stationsgebied van Heerhugowaard.
 • Je beoordeelt risicoanalyses en neemt deel aan gemeentelijke omgevingstafels. Hierbij ga je vernieuwend en risicogericht, maar ook transparant en uitlegbaar aan de slag.
 • Je weet als geen ander welke veiligheidsvraagstukken er spelen binnen de regio en onze gemeenten. Voor de gemeenten ben jij de professionele en gewaardeerde gesprekspartner als het gaat over een veilige en gezonde leefomgeving, met daarbij kennis van (brand)veilig bouwen.
 • Ten behoeve van jouw integrale advisering stem je af met onze ketenpartners zoals de omgevingsdienst en de GGD en intern met de GHOR en team Crisisbeheersing.
 • Je beoordeelt en adviseert over vraagstukken op gebied van milieubelastende activiteiten en brandveilig bouwen. De verhouding van deze taken is ongeveer 70% milieu activiteiten en 30% bouwen.
 • Als je affiniteit hebt met onze crisisorganisatie en er een vacature in het piket open staat, dan bestaat de mogelijkheid om naast deze functie een operationele crisisfunctie te vervullen. Dat maakt werken bij Veiligheidsregio Noord-Holland Noord nòg leuker!

Wie ben jij?

 • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau.
 •  Je hebt diverse taakgerichte opleidingen met succes afgerond, zoals specialist brandpreventie of brandpreventiedeskundige 1 en Fire Safety Engineering. Als je deze opleiding nog niet hebt, kan je deze opleiding op onze kosten volgen.
 •  Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een gelijkwaardige functie en daardoor kennis van RO, EV en Bbl.
 • Het werken met een zaaksysteem en taak specifieke applicaties is jou niet vreemd of weet je je snel eigen te maken.
 • Je bent een echte netwerker en het onderhouden van relevante contacten en relaties gaat je gemakkelijk af. Hierdoor krijg je makkelijk informatie en medewerking.
 • Je bent goed geïnformeerd over maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en deze informatie weet je te benutten voor een integrale advisering. Hierbij houd je van nature rekening met de bestuurlijke standpunten en belangen.
 • Daarnaast ben je een welkome aanvulling op het bestaande team door je samenwerkingsgerichtheid, hulpvaardigheid, inventiviteit en humor.
 • Je levert graag je bijdrage aan de ontwikkeling van dit team, maar deelt ook graag je kennis over (brand)veiligheid met bijvoorbeeld collega’s van de afdelingen vakbekwaamheid en incidentbestrijding.

Wat bieden wij?

 • Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving. Naast een marktconform salaris afhankelijke van kennis en ervaring ontvang je 18,63% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof.
 • Een dienstvervband van 32 tot 36 uur per week.
 • Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz.
 • Wij hanteren een beleid voor hybride werken waarbij de richtlijn voor niet-locatie gebonden werkzaamheden is dat je 50% op je thuiswerkplek werkt als je werk dat toelaat. Als je werkplek nog niet aan de eisen voldoet, krijg je een bijdrage van maximaal € 1000,- om dit in orde te maken.
 • We bieden in eerste instantie een aanstelling voor een jaar. Als we daarna met elkaar verder willen bieden we een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Solliciteren

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in wie wij zoeken? Solliciteer via de knop onderaan de vacature en voeg een actueel cv en een motivatie(brief) toe, waarin je aangeeft wat jou aantrekt in de functie, waar je focus ligt en wat je inspireert. Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure. Heb je vragen of wil je graag meer informatie, neem dan contact op met Patrick Grim, operationeel manager risicobeheersing.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

We zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, Zorg- en veiligheidshuis, crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijjs gesteld.

Volg ons op social media

Contactgegevens

Algemene voorwaarden gebruik website
Disclaimer

Privacyverklaring

Cookieverklaring

 

 

 

 

 

 

Telefoonnummer: 072 567 50 10
bereikbaar op werkdagen tijdens kantooruren
E-mail: info@vrnhn.nl